De Rotterdam

MEER WETEN?

De Rotterdam is een 'verticale stad' aan de Maas.

De Rotterdam is een multifunctionele drievoudige toren van 160.000 m2 die is opgevat als een 'verticale stad' aan de Maas.

Met de oplevering van het gebouw is op de Kop van Zuid een kritische massa ontstaan, waarmee de al lang bestaande visie van een tweede binnenstad ten zuiden van de Maas wordt gerealiseerd. Het gebouw is vernoemd naar een van de oorspronkelijke schepen van de Holland Amerika Lijn. Dat stoomschip vervoerde van 1873 tot eind jaren zeventig duizenden geëmigreerde Europeanen op weg naar New York vanaf de Wilhelminapier, waaraan De Rotterdam ligt.

De drie gestapelde en onderling verbonden torens van De Rotterdam stijgen 44 verdiepingen tot een hoogte van 150 meter en overspannen een breedte van meer dan 100 meter. Niettemin is het gebouw uitzonderlijk compact, met een mix van programma's die zijn georganiseerd in verschillende maar overlappende blokken met commerciële kantoorruimte, woonappartementen, hotel- en conferentiefaciliteiten, restaurants en cafés. Kantoormedewerkers, bewoners en hotelgasten worden samengebracht in congres-, sport- en restaurantfaciliteiten. De gedeelde plint van het gebouw is de locatie van de lobby's naar elk van de torens, waardoor een voetgangersgebied ontstaat via een gemeenschappelijke hal.
De Rotterdam is een ontwikkeling van MAB Development en OVG Real Estate.

Op de bovenste verdieping waar een restaurant en vergaderruimtes zijn gesitueerd zijn vaak in de wolken. De grote Clouds van Belux die werden toegepast spelen met dat thema.

Op de bovenste verdieping waar een restaurant en vergaderruimtes zijn gesitueerd zijn vaak in de wolken. De grote Clouds van Belux die werden toegepast spelen met dat thema.

Neem contact op

Bel 0348 435065 of stuur een e-mail naar info@brinklicht.nl