VOC kamer

MEER WETEN?

Deze prachtige kamer is van groot historisch belang en dat is af te zien aan de rijke decoraties, schilderijen en mooie gordijnen. Het probleem was dat, hoewel het een multifunctionele ruimte was, de oude verlichting eigenlijk niks toevoegde en nergens rekening mee hield. Vergaderingen, bezichtigingen en bijeenkomsten moeten allemaal mogelijk zijn.


Maar bovenal moesten de prominente elementen zoals de schilderijen en prachtige gordijnen meer tot hun recht komen. Omdat er al heel veel gebeurt in de ruimte wilden we de verlichting zo onzichtbaar mogelijk houden. Het gaat hier om het lichteffect en totaal niet om de armaturen. Onze oplossing was om de verlichting in drieën te delen.


We hebben de schilderijen, wanden en gordijnen met richtbare spots aangelicht. Een tweede groep licht de vergadertafel apart aan: functioneel werklicht enkel op de tafel waar het nodig is. Een derde groep licht de algemene ruimte aan. Op deze manier hebben we meer spanning en controle gecreëerd. Als alles brandt is er goede algemene verlichting met accenten op de belangrijke zaken zoals historische schilderijen en gordijnen. Om de spots zo min mogelijk op te laten vallen hebben we alles in de rode RAL kleur van het plafond laten spuiten en tussen de balken geplaatst.

Neem contact op

Bel 0348 435065 of stuur een e-mail naar info@brinklicht.nl